ÅREKNUDER


Åreknuder er slyngede, forstørrede årer (vener) typisk på benene. Åreknuderne opstår, fordi klapperne i venerne er defekte, så blodet løber "baglæns". Dermed stiger blodtrykket i venerne, hvilket medfører udposninger eller "knuder".

Sygdommen kan give ubehag i form af tyngde, kløe, uro og træthed i benet, hævelser og i værste fald eksem og sår på skinnebenet.

Tendens til åreknuder er arveligt. Sygdommen er i sig selv ufarlig, men behandling kan komme på tale, når der er mange gener.


Behandlingen

I dag er den mest moderne behandling endovenøs behandling med radiobølger (RFA) – dette i modsætning til den ”gammeldags” stripping i fuld bedøvelse.

Behandlingen foregår i lokal bedøvelse. Via en arbejdskanal, som er ført ind i den syge åre, føres et kateter til lysken eller knæhasen, og derefter sprøjtes lokalbedøvelse ind omkring åren og kateteret med omkring 10 stik op ad benet. Herefter varmebehandles åren, så den ødelægges.

Eventuelt lægges lidt lokalbedøvelse, hvis selve åreknuden skal fjernes. Disse fjernes gennem små snit, der ikke skal syes.

TILBYDES HER:
 

LYNGBY
tlf. +45 3977 7070

 

ODENSE
tlf. +45 6548 7070

 

LÆGER

Bjørn Koefoed

Overlæge, speciallæge i almen kirurgi

Capio CFR Odense


Bjørn Koefoed

Lotte Klitfod

Speciallæge i karkirurgi


Capio CFR Lyngby

Lotte Klitfod

Pia Føgh

Speciallæge i karkirurgi


Capio CFR Lyngby

Pia Føgh