ANSIGTSBEHANDLING med eget fedtvæv 
- Lipoinjektion

Fedttransplantation, også kaldet lipoinjektion, er en teknik, hvor patientens eget, naturlige fedtvæv anvendes til at korrigere områder, der mangler fylde eller form, eller til korrektion af uskønne ar eller visse aldersforandringer i huden.

Til ansigtsbehandling kan lipoinjektion udføres som selvstændig behandling til mindskning af rynker og bedring af hudkvalitet eller anvendes i forbindelse med facelift. Fedttransplantation kan ligeledes anvendes til brystforstørrende operation eller til korrektion af uens bryststørrelse eller form samt baldeforstørrelse eller -løft (Brazilian Butt Lift - BBL).

 

Lipoinjektion anvendes hyppigt til:

  • Rynkebehandling og korrektion af hud omkring munden
  • Mindskning af furerne mellem næse og mund
  • Rynkereduktion og hudkorrektion i pande og tindingeregion
  • Øget fylde ved kindben
  • Korrektion af arvævsdannelse og manglende fylde i hud og underhud

Aldersforandringer i ansigtet skyldes dels at man mister fylde, og dels at huden mister elasticitet. Mange livsstilsfaktorer som kost, motion, stress, søvn, rygning og soldyrkning har betydning for aldersforandringer og rynkedannelse. Der findes forskellige typer rynkebehandling, som kan anvendes alene eller i kombination afhængig af rynkernes placering og type og din hudkvalitet i øvrigt.


 

Hvad er fedttransplantation/lipoinjektion?

Ved lipoinjektion anvendes kroppens eget naturlige fedtvæv som en levende filler. Princippet er at dit eget, helt naturlige fedtvæv flyttes fra et område til et andet. Fedtvævet indeholder både modne fedtceller, stamceller og vækstfaktorer, som dels giver øget fylde (fillereffekt) og dels genopbygning/revitalisering af huden. Selve fyldningen af underhuden ses med det samme, og rynkerne synes også at mindskes med tiden.

Effekten ses først fuldt ud efter 6-12 måneder, men varer ved i årene herefter. Man oplever altså både en fyldningen af huden og en foryngelse/bedre hudkvalitet ved lipoinjektion.


 

Teknikken

Ved fedttransplantation udføres to indgreb i samme operation: Først en skånsom fedtsugning, hvor patienten har et passende fedtdepot, og derefter fedtinjektion.

For at undgå at det indsprøjtede fedtvæv bliver nedbrudt, foretages fedtsugningen med en speciel, skånsom teknik. Der fedtsuges et sted med passende fedtdepoter (oftest lår, lænd eller mave). Herefter oprenses fedtvævet, og endelig indsprøjtes det i mange små kanaler i det område, hvor der ønskes korrektion. Både fedtsugning og injektion foretages med tynde kanyler. På fedtsugningsområdet får du små diskrete ar på ca. 5 mm, mens der stort set ikke ses ar i fedtinjektionsområderne.


 

Resultatet

Efter behandlingen føles det behandlede område naturligt, og resultatet er holdbart. De fedtceller, der vokser fast, bevarer deres egenskaber. Fedtvævet indeholder både modne fedtceller, stamceller og vækstfaktorer, som dels giver øget fylde, dels genopbygger/revitaliserer huden. Selve fyldningen af underhuden ses med det samme, og rynkerne synes også at mindskes med tiden. Effekten ses først fuldt ud efter 6-12 måneder, men varer ved i årene herefter. Man oplever altså både en fyldning af huden og en foryngelse/bedre hudkvalitet ved lipoinjektion.

Du skal regne med, at op til 50% af det indsprøjtede fedt - i værste fald - kan forsvinde igen. Undertiden dog kun få procent. Nogle har behov for flere behandlinger, før en fuld effekt er opnået. Man ser det største svind efter første injektion, især hvis der injiceres i arvæv. I forbindelse med de efterfølgende injektioner er svindet væsentligt mindre.

Sædvanligvis bruges kun begrænsede mængder fedtvæv til korrektion af aldersforandringer, dvs. mindre vægtændring vil sædvanligvis have lille betydning.


 

Få mere information - på film

Vores plastikkirurg Trine Foged Henriksen har lavet en række videoer, der gennemgår behandlingen med fedttransplantation/lipoinjektion. Find dem her (nederst på siden).

Du er desuden altid velkommen til at kontakte os, hvis du har nogen spørgsmål om muligheder og behandling. Du finder vores kontaktinformationer her.

 

TILBYDES HER:
 

HELLERUP
tlf. +45 3977 7070

 

LÆGER

Trine Foged Henriksen

Overlæge i plastikkirurgi, PhD


Capio CFR Hellerup

Trine Foged Henriksen

Benedikte Thuesen

Speciallæge i plastikkirurgi


Capio CFR Hellerup

Benedikte Thuesen