Landsholdsspiller valgte Capio CFR til vigtig operation


Landsholdsspiller i håndbold Simon Hald fik revet sit korsbånd over under en Champions League-kamp i slutningen af oktober. Han valgte Capio CFR i Viborg til operationen. Læs om hans overvejelser omkring valget og oplevelsen med behandlingen på Capio CFR her.

 

Det kan være svært at vide, hvor man skal gå hen, når man får en skade. Og som elitesportsudøver er det ekstra vigtigt at få den rette behandling hurtigt, så man så hurtigt som muligt kan blive klar igen. Med hjælp fra både fagpersoner og andres personlige oplevelser faldt Simon Halds valg på Capio CFR Viborg og kirurg Søren Kjeldsen.

”Efter min skade blev konstateret, havde jeg en dialog med mine tyske læger og min mor, som også selv arbejder i sygehusvæsenet. Hun kontaktede derfor Steen Bo Kalms (speciallæge i ortopædkirurgi ved Capio CFR Viborg og Skørping og tidligere læge for det danske landshold i herrehåndbold, red.), for at høre ham, hvad han ville anbefale, hvis jeg skulle have lavet operationen i Danmark,” fortæller Simon og fortsætter:

”Jeg snakkede nogle gange med Steen, og han anbefalede, at jeg fik operationen lavet ved Søren Kjeldsen. Det var også vigtigt for min klub, at det blev lavet af en læge, der havde foretaget sådan en operation på elitesportsfolk før, og det havde Søren. Jeg kender også andre sportsfolk og private personer, der har fået fortaget samme operation ved Søren og Capio CFR Viborg, og de havde også kun gode ord at sige. Derfor var jeg også tryg ved at få den foretaget af Søren.”

 

En positiv oplevelse under omstændighederne

Det at blive opereret er en oplevelse, de fleste helst ville være foruden. På Capio gør vi vores yderste for, at besøget hos os trods alt bliver en positiv oplevelse, hvor patienten er i centrum i alle dele af forløbet. Vi spurgte Simon, hvordan han oplevede forløbet med behandlingen på Capio CFR Viborg:

”Jeg har alt i alt haft en rigtig god oplevelse, både før, under og efter operationen. Søren har haft en god dialog med mine tyske læger i klubben inden operationen, og jeg blev behandlet rigtig godt af hele personalet ved operationen. Så jeg må sige, jeg har haft en positiv oplevelse ved Capio under omstændighederne.”

Hos Capio CFR er vi naturligvis både glade for og stolte over, at Simon valgte at blive opereret hos os. Vi ønsker Simon rigtig god bedring og ser frem til at se ham på håndboldbanen igen!

 


Kort om operation af korsbånd

En operation af korsbåndet kræver ikke overnatning, men foretages som en såkaldt sammedagskirurgisk indlæggelse. Her møder patienten ind på operationsdagen, gøres klar og opereres. Efter operationen overvåger sygeplejepersonalet patienten, og når sygeplejerskerne har set, at alle tal er stabile, patienten er velbefindende, og lægen har været og tale med patienten, sendes patienten hjem med instrukser om det videre forløb.

Målet med en korsbåndsrekonstruktion, hvor kirurgen genskaber eller sammensyr det overrevne korsbånd, er at gøre knæleddet stabilt. På Capio CFR foretager vi to former for korsbåndsoperationer, som du kan læse mere om her.

 

Kort om Søren Kjeldsen, speciallæge i ortopædkirurgi

Søren Kjeldsen er speciallæge i ortopædkirurgi samt diplom-autoriseret idrætslæge.

Ud over generelle ortopædkirurgiske færdigheder er Søren Kjeldsens specialkompetence idrætsskader og artroskopisk kirurgi (kikkertoperationer) i forskellige led såsom korsbåndsoperationer mm.

Søren Kjeldsen har foretaget videnskabelige undersøgelser angående kikkertoperationer, idrætsskader samt kvalitetssikring af bl.a. resultatet efter korsbåndsrekonstruktion og indført egentlig kvalitetssikring af disse operationer i offentligt sygehus-regi.